De zaterdagmiddag van Ut P&M Hoés zit er bijna op. Een middag waarop onder andere door het enthousiaste carnavalsduo Sjpringlaevend  de tweede tussenstand bekend werd gemaakt. Een zeer gevarieerde ochtend en middag, met ’s ochtends de rasartiest Ton Engels die met zijn gevoelige liedjes harten wist te raken, vooral met het nummer D’n Erste Kerstmis.

In de middag brachten Ap en Geert Wijnands onder de noemer Ap & Pap gouwe rauwe ouwe. Het prachtige Tennessee Whisky van blueszanger Chris Stapleton kwam mooi tot zijn recht met de rauwe stem van Geert en het virtuoze gitaarspel van zijn zoon Ap. Later op de middag lieten Fiorenza en Sjpringlaevend zich van hun beste kant zien. De pas 17-jarige Fiorenza kennen we vooral als finalist van het LVK 2018 met ‘Drie daag oet de plaat’, maar verraste vanmiddag met haar eigen Limburgstalige poprocknummer ‘Nooit mier een ander’ waarmee ze een heel ander geluid liet horen. Een geluid dat meer mag klinken!

Behalve zang was er ook ruimte voor het verhaal rondom het thema dementie: er werd door Laura Lustermans voorgelezen uit het toepasselijke werk van Hugo Borst en er waren verschillende interviews over dementie.
Natuurlijk mag ook lokaal danstalent niet ontbreken dit weekend. Verschillende dansgroepen passeerden de revue, van de streetdance gloednieuwe fusievereniging Pareja tot de linedancers. Ondertussen houden Jip, Lara en Nic zich verrassend goed staande met hun sapdieet!

Kom vanmiddag en vanavond gerust een kijkje nemen bij het Hoés, dat versierd gaat worden met de muziek van Linda Zijlmans, De Laatkomers, Ronald en Carien en de ‘altied gezellige’ Coen Janssen. En vraag een plaatje aan, eet een versgebakken wafel of een lekkere erwtensoepje en sluit aan in de polonaise.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *