Omroep P&M organiseerde in 2011 voor de eerste keer “Ut P&M Hoés” een geheel eigen variant van de grote 3FM-actie (Serious Request) dat tot en met 2017 ieder jaar in Nederland wordt gehouden. Inmiddels is het concept van ‘Ut P&M Hoés’ uitgegroeid tot een jaarlijks evenement in de gemeente Peel en Maas dat gedragen wordt door de gemeenschap met de lokale omroep als initiatiefnemer en kartrekker.

Er werden de afgelopen jaren duizenden euro’s ingezameld voor onder ander: de Speelgoedbank, de Voedselbank, Kidzbase, Herberg Papilio, het Plattelandshoés, STOPHersentumoren, Stichting Arjan & stichting Leergeld. Dit zijn allemaal brede maatschappelijke doelen met de wortels in de gemeente Peel en Maas.

Ut P&M Hoés, de goede doelen actie van Omroep P&M, heeft dit jaar het thema ‘dementievriendelijk(er) Peel en Maas’. Samen met het Alzheimer Café Peel en Maas en de Danssalon Peel en Maas wordt er in de week voor Kerstmis zoveel mogelijk geld ingezameld om Peel en Maas dementievriendelijker te maken. Hoofdredacteur van Omroep P&M Bart Nelissen licht toe: ‘Bij de inzendingen voor de goede doelen voor dit jaar zaten veel initiatieven die te maken hebben met dit thema. Het is dan ook een actueel thema in onze gemeente en daarbuiten, zeker gezien het feit dat het aantal mensen met dementie ook in Peel en Maas de komende jaren gaat toenemen. De doelen zetten zich allebei op een eigen manier in om dementie op de kaart te zetten. Vooral de bewustwording bij de gemeenschap en het stimuleren van nieuwe initiatieven willen we met deze actie op gang brengen.’

Vanaf maandag 17 december start de actieweek op Omroep P&M met dagelijks aandacht voor het goede doel van dit jaar. Op vrijdag 21 december worden drie dj’s van Omroep P&M ingesloten in Ut P&M Hoés op het Raadhuisplein om vervolgens geld in te zamelen. Er zijn optredens van artiesten en er zijn activiteiten op het plein. Op zondag 23 december om 16.00 uur vindt de bekendmaking plaats van het voorlopige eindbedrag.