Omroep P&M organiseerde in 2011 voor de eerste keer ‘Ut P&M Hoés’, een geheel eigen variant van de grote 3FM-actie (Serious Request) dat ieder jaar in Nederland wordt gehouden. Inmiddels is het concept van ‘Ut P&M Hoés’ uitgegroeid tot een jaarlijks evenement in de gemeente Peel en Maas. 

Voor de volgende doelen werd de afgelopen jaren geld ingezameld:

2011: Speelgoedbank

2012: Voedselbank

2013: Kidzbase 

2014: Herberg Papilio

2015: Plattelandshoés

2016: STOP Hersentumoren en Stichting Arjan

2017: Stichting Leergeld

2018: Dementievriendelijk(er) Peel en Maas

2019: Iedereen Kan Sporten

 

 

Omroep P&M gaat dit jaar met Ut P&M Hoés 2019 geld inzamelen voor sporters met een beperking. Het goede doel van de actie is dit jaar Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg. Dit is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, zorgaanbieders en speciaal onderwijs. De stichting valt onder Stichting MEE Noord- en Midden-Limburg.

Iedereen Kan Sporten maakt deel uit van het Regioplan Sport Noord-Limburg met als doel een actieve en gezonde leefstijl voor mensen met een beperking. Het doel is dat iedereen gebruik moet kunnen maken van sportvoorzieningen om te sporten.

Omroep P&M is trots om samen met dit goed doel een nieuwe editie van Ut P&M Hoés te organiseren. Er wordt specifiek geld opgehaald voor sporters met een beperking in de gemeente Peel en Maas. De omroep kiest elk jaar een maatschappelijk en lokaal doel met de haarvaten in de samenleving. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zoekt Iedereen Kan Sporten de samenwerking met Vorkmeer.

Ut P&M Hoés wordt van 20 t/m 22 december georganiseerd op het Raadhuisplein in Panningen. Drie dagen lang maakt Omroep P&M non-stop radio en tv voor het goede doel. In de aanloop naar dit weekend zullen er verschillende acties plaatsvinden. Volgende week worden de dj´s van de actie bekend gemaakt.